Bemer therapie (vasomotie therapie)

BEMER is in staat de beperkte doorbloeding van de fijnste bloedvaten te verbeteren en ondersteunt daarmee het zelf genezend en herstellend vermogen van uw lichaam. De bloedsomloop voorziet het lichaam namelijk van voedingsstoffen en zuurstof. 75% van de bloedsomloop vindt plaats in de fijnste bloedvaten (microcirculatie). Daar voorzien bloedcellen weefsel en organen van voedingsstoffen en zuurstof en voeren ze tegelijkertijd afvalstoffen af. De lichaamscellen zijn voor het uitvoeren van hun verschillende levensbelangrijke taken volledig aangewezen op dit aan- en afvoerproces. Het hart zorgt ervoor dat de bloedcellen door de bloedsomloop bewegen. Maar de bloedlichaampjes moeten een gebied van meer dan 120.000 kilometer voorzien van voedingsstoffen en bovendien schoonhouden. Het hart kan dit niet alleen en heeft hulp nodig: de kleine bloedvaten bewegen de bloedcellen voort door zelf een pompbeweging te maken (vasomotie) en ondersteunen zodoende de functie van het hart. Bovendien reguleren ze door hun beweging de bloedstroom zodanig, dat gebieden met een hogere behoefte aan energie een betere doorbloeding kennen dan gebieden die tijdelijk met wat minder toekunnen.
Voorbeeld: tijdens sportieve activiteiten hebben spieren veel behoefte aan energie terwijl de hersenen tijdelijk met wat minder toe kunnen. Tijdens het leren is het precies omgekeerd. Met behulp van de pompbeweging van de kleinere bloedvaten kunnen de bloedcellen hun werk doen, met name daar waar het op dat moment het meeste nodig is. Het resultaat mag gezien worden. Het afweersysteem wordt sterker, de lichamelijke en geestelijke prestaties nemen toe, ziekten worden beter bestreden en medicijnen komen sneller aan op de plek waar ze hun werk kunnen doen.
Door veel stress, te weinig slaap, een eenzijdig dieet, ongezonde leefgewoontes, ziekten en het natuurlijke verouderingsproces worden de pompende bewegingen van de fijne bloedvaten steeds langzamer. Dit scenario geldt voor de meeste mensen. Hierdoor zijn bloedcellen te lang onderweg en kunnen ze hun taken niet meer naar behoren uitvoeren. Wanneer weefsel en organen te weinig voedingsstoffen en zuurstof krijgen gaan de lichamelijke en geestelijke functies op den duur achteruit met pijn, stemmingswisselingen en ziekten tot gevolg.
De fysische vasculaire therapie van BEMER kan dit proces binnen de natuurlijke grenzen tegengaan. Met behulp van elektromagnetische pulsen wordt de pompende beweging van de fijne bloedvaten gestimuleerd en wordt de bloedstroom in het betreffende gebied weer op een normaal niveau teruggebracht. De lichaamscellen hebben weer de beschikking over voedingsstoffen en zijn in staat hun taken uit te voeren.

De mogelijke gevolgen van een verstoorde microcirculatie;
• Aanhoudend energietekort in de cellen leidt tot een verzwakking van het algemeen lichamelijke en psychische prestatievermogen
• Het immuunsysteem is verzwakt, zodat de gevoeligheid voor infecties toeneemt
• Afhankelijk van het getroffen weefsel, kunnen de orgaanfuncties worden beperkt en kunnen chronische orgaanstoornissen met de nodige complicaties ontstaan
• Het verloop van bestaande ziekten dreigt te verergeren
• Regeneratie- en genezingsprocessen worden vertraagd. Aanhoudende wondgenezingsstoornissen kunnen verslechteren
• De belastingsgrens voor elke vorm van stress daalt. Negatieve effecten van stress op de lichamelijke en geestelijke gezondheid kunnen zich sneller ontwikkelen

TERVO is officieel partner van Bemer. Mocht u nader en zonder enige verplichting meer informatie willen hebben of kennis willen maken met de Bemer-therapie, vul dan het onderstaande contactformulier in.